Då var man kändis i Degeberga :)

Igår när jag var på Degeberga samlarmarknad blev jag intervjuad av Kristianstadbladet och igårkväll lades det ut på deras hemsida, där jag och några till intervjuades.

Visst ser det ut som om jag har en ”staredown” tävling med den uppstoppade illern, som förresten blev inköpt, varför vet jag inte riktigt, men den var riktigt annorlunda, så nu blir det att rengöra den, sen kommer den in i shoppen så ni kan köpa den. Om ni vill läsa artikeln så finns den här: http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1645012/Antikmarknad-i-Degeberga.html

Nu när jag ändå är inne på Degebergadelen igår tänkte jag visa lite bilder till på saker som fanns där.

 

Var det något som det fanns gott om på marknaden så var det Festivo ljusstakar från Iittala som är designade av Timo Sarpaneva. Dock såg jag ingen som köpte dem, och än idag har de samma pris som det har haft i många år, konstigt, kan tycka att priset borde marknadsjusteras på dem. Se förresten den riktigt trendiga 70tal discolampan i bakgrunden…

Dessa 6 glasen gav tankar om minnen som finns på sådana här ställen. Inskriptionen som var runt om visade på att de var gjorda till ett bröllop och brudparets signatur var i en ring runt om.

Jag har ju skrivit en hel del om mustachkoppar tidigare, dessa 2 såg jag på marknaden till ett pris på runt 500,- per kopp så jag köpte dem inte, men fina var de och bägge 2 var från England.

Detta var helt klart ett av de mest fascinerade sakerna jag såg i gips var det, men helt i en 3dimensionell känsla och jag var verkligen sugen på att köpa den men den skulle inte passa in någonstans hemma hos oss.

Nu ska jag ta hand om min onda rygg, vet inte om det är ett resultat av cyklingen eller av att gå på marknaden hela dagen igår, om det sistnämnda är fallet är det ju inte så bra att det nu drar igång med antikmässor i Helsingborg, så det blir en del rapporterande därifrån, antagligen med start redan imorgon.

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s