Besöket på Målerås

Har inte bloggat på några dagar nu, har haft fullt upp med att passa min brorsdotter och sen blev det en runda på krogen igårkväll som var riktigt roligt, mycket roligare än vad jag hade förväntat mig, antagligen var det för att det var helt spontant, det blir roligare då.

Begav mig ut i eftermiddags med cykeln, och tyvärr råkade den gå sönder, vet faktiskt inte hur det gick till utan helt plötsligt hög det till och en smäll, sen var hela växelsystemet av. Det blir att lämna in den på verkstaden imorgon, hoppas de hinner fixa den snabbt då jag tänkte cykla 7 mil på lördag och behöver träna både måndag och onsdag… får se hur det går.

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från vårt besök i glasriket förra veckan, och idag fokuserar jag på besöket på mitt favoritställe Målerås.

Utanför glashyttan står detta tåget som ett minne av att glashyttan flyttade till Målerås från första början bara för att järnvägen gick därigenom (detta var innan Mats Jonassons tid) utan detta var när glasbruket tillverkade bruksglas i form av flaskor och fönsterglas.

Det finns en utställning i designhallen på Målerås glasbruk där de visar lite gamla flaskor och annat glas som hittades vid utgrävningar som gjordes förra året av den första hyttan i Målerås som ligger vid infarten till Målerås.

I Designhallen ställer också andra konstnärer ut som inte är knutna till Målerås glasbruk.  Alla föremål som ställs ut är till salu (förutom just utgrävningsföremålen)

Ett riktigt coolt glasägg från Åhus. En annan som hade en utställning där var Claes Uvesten (http://www.claesuvesten.com). Första gången jag sprang på Claes Uvestens verk var 2 år sen på antikmässan i Helsingborg där det fanns detta hästhuvud utställt

Hans glas är sandgjutet och jag är enormt fascinerad av stilen av det hela. Roligt här var att där även var ett vildsvinshuvud

Annars gör Claes många sådana här huvud

I affären som säljer Målerås glasbruks saker, finns även en utställning av Mats Jonassons egna storverk (de flesta av dem är till salu). Jag har tidigare visat en massa därifrån, vad som var kul denna gången var att det faktiskt hade tillkommit lite nytt, eller vad sägs om dessa skalbagar där Mats Jonasson verkligen har tagit 3D in i glaset.

Jag måste säga att min nya favorit i uppfinningsrikedom och finurlighet är detta glasverket… titta noggrant på håret

Annars måste jag säga att denna också är riktigt fin och eftertänksam med texten: ”De engagerade skeptikerna är demokratins garanter”

Detta är verkligen ett verk där bilden tillsammans med texten verkligen kompletterar varandra och dessutom passar in på mitt motto att alltid ifrågasätta, den dag man slutar ifrågasätta den dagen slutar man utvecklas.

När vi ändå var där, passade vi också på att titta lite på glasblåseri, tyvärr hade de ingen gjutning utan de blåste små flaskor.

Nu blir det inte mycket mer om Målerås idag, istället ska jag nu göra en att göra lista för morgondagen, har väldigt mycket att göra, så det blir att börja vid 6 tiden på morgonen.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s