Mats Jonasson och min samling

Dagen har varit full av att packa upp en massa nytt som snart kommer in i shoppen, missa förresten inte allt nytt som kom upp igårkväll, bland annat en del från Carl Harry Stålhane och några bringare från Bengt Orup som han har gjort för Johansfors.

Bland det som packades upp idag som snart kommer upp finns det några champagneflöjtar från Kosta Boda designade av Vicke Lindstrand i serien City men också glas från Skruf, och ett av dem provar jag just nu till kvällens glas vin, det är viktigt att man provar det som ska säljas så man vet att det funkar och jag kan säga att det funkar utmärkt till kvällens vin

För er som ofta följer min blogg så vet ni att jag samlar på Mats Jonassons verk, och då primärt de som kommer från Målerås och hans eget bruk. Jag tycker inte så mycket om de som är signerade Kosta eller projektet Royal Krona eftersom kvaliteten på glasmassan inte var samma och hade samma glans som det som Mats Jonasson själv producerar från sitt bruk. Det tråkiga är att jag tycker att det som nyproduceras nu av Målerås håller en sämre kvalitet, inte på glasmassan men på hantverksskickligheten i slipningen av djurmotiven primärt. Vilken är då min absoluta favorit bland Mats Jonassons verk, ja det är inte som man kan tro något superslipat djur, utan det är denna myran

Det som gör att jag älskar denna är för att den är inte som de vanliga, myrans kropp är uppbyggd av glaskulor på baksidan av ägget och sen är benen ditslipade. Jag har inte sett något liknande från Mats Jonasson och det är ett ganska tidigt verk av etiketten att dömma. Om det är någon som har fler liknande saker från Målerås maila mig gärna, både om ni vill visa upp dem eller är intresserad av att sälja.

Nog om detta nu, imorgon ska vi åka på ett nytt äventyr och som den nya vanan nu ger så innebär det att vi även kommer ha en tävling där vi lottar ut snapsglas som har okänt ursprung, men jag misstänker de kommer från Hovmannatorp glasbruk. Allt man behöver göra är att gå in på vår facebooksida när vi publicerar bilden och vara först med att svara på var fotot är taget, svårare än så är det inte.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s