Beredskapsmuseet del 2

Nu sitter jag här igen, med ont om tid för att blogga, men om jag delar upp alla bilderna som jag har från beredskapsmuseet blir det några varje dag.

beredskapsmuseet har de ett riktigt mysigt cafe som är inrett med en blandning av gammalt och nytt, tyvärr hade vi inte riktigt tiden att ta en fika när vi var där, men titta på de finna emaljkanorna och kakburken i bakgrunden.

Ungefär halva museet går ut på att visa hur livet var under kriget, här är till exempel folkgasmasken med dess kartong. Andra halvan av museet går ut på att visa militära saker, men också berätta om det hemska med nazismen.

Många har nog varit med om ransonerinskorten för kaffe och sådant eller hört föräldrar berätta om dem, på bilden ovan kan ni se hur de såg ut.

Denna söta gunghäst stod i ett av rummen som var inredda.

Jag hade en tidning SE för ett tag sen som jag sålde, de är inte värda så mycket men snacka om tidstypisk dokumentation, och en av kopparna hade jag faktiskt velat ha.

Det fanns en stor utrustning som visade gammal kommunikationsutrustning i fält, detta är verkligen långt ifrån dagens moderna satelitkommunikation. Men man förstod verkligen på museet hur även då var det viktigaste av allt underrättelsen.

Imorgon eller ikväll ska jag försöka blogga lite om den svenska tigern, men nu ska jag åka till Halmstad och gratulera min brorson som fyller 2 år idag och vi har med oss ett jättestort paket till honom 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s