Ett snabbt inlägg

Hade tänkt göra ett större inlägg idag om beredskapsmuseet som vi var på igår, men tyvärr finns inte den tiden eftersom jag åker iväg om 5 minuter till Skivarp för att lyssna på Möllevallens musikfest med bland annat Nisse Hellberg och Anna Hertzman.

Men jag kan visa lite, en av de mest minnesvärda sakerna måste vara denna dagens nyheter

På något vis så har IIa världskriget känns som en historia precis som allt annat för mig, innan jag var på museet igår, det blev verkligen mer närvarande och man började förstå vilket samhälle det var på den tiden, både på gott och ont. Denna tidningen får verkligen det hela att kännas verkligare på något vis, och jag undrar hur vi får dagens ungdomar att verkligen förstå vad det var som hände, när jag som är en 70 talist inte ens själv kan fullt förstå det fruktansvärda?

Det fanns ett rum som var inrett som ett kök från 1940 talet.

Vad sägs om kryddblandningen från Ica, inte illa va? De håller också på att bygga ett vardagsrum från 1930 och 40 talet men har tyvärr problem att hitta saker, varpå de efterlyser saker som passade in i ett typiskt 30/40 tals vardagsrum.

Om ni har något som skulle passa och vill bli av med, tveka inte att kontakta dem på deras hemsida http://www.beredskapsmuseet.com/, det hade varit kul om de fick ihop till ett riktigt vardagsrum.

Nu hinner jag tyvärr inte skriva mer, men det kommer mycket mera därifrån, och kanske lite från ikväll i Skivarp också 🙂

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s