Kopia eller orginal?

Har tidigare skrivit om när jag hittade en kopia av en Iittala Marimekkoskål i Örebro (tror jag det var). Igår var jag och min fru på Ullared och shoppade lite, där var inte alls mycket folk och det var faktiskt ganska ok att vara där.

På en hylla hittade jag dessa skålar för 29,- / styck.

Det riktigt intressanta var att där förutom priset på hyllan även stod en stor skylt.. OBS!! Tål ej diskmaskin.

Detta är en av de mest välgjorda kopiorna som jag sett när det gäller Iittalas Marimekkoskål, jämför bara med den här till exempel (bilden kommer från www.kanal5.se)

Skillnaden ligger i den raka foten på kopian, medans mer böjd på orginalet. Och jag kan tala om att kopian både kändes och såg ut som orginalet om man inte har stor erfarenhet av orginalen. Jag tror lätt att om man ställde sig på en mässa och sålde kopiorna hade 90% trott att det var original. Tyvärr är det inte mycket man kan göra, kan inte tänka mig att designen är skyddad så det är nog ganska fritt att kopiera dessa skålar, annars skulle nog inte stora varuhus sälja kopiorna.

Nog om detta, imorgon blir det en tur till Stockholm, sista turen innan sommaren, ska träffa lite leverantörer och sen äta en god lunch på Haga Forum. Men innan dess ska jag se sista delen av American Horror Story på Kanal 7.

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s