Rörstrand 2a sortering

Idag har varit en riktigt skön dag, har kommit ikapp med allt admin (nästan) har bara kvar att göra planering för version 2 av E-shoppen, men det fixar vi i helgen.

Har hunnit med ett besök på en auktionsvisning för en stadsauktion i helgen, kommer nog bli riktigt bra, får se om jag visar några bilder därifrån imorgon.

För några veckor skrev jag ett inlägg här på bloggen runt 2a sortering på Rörstrand, där jag verkligen famlade i mörker, så jag skickade ett mail till Rörstrands Museum där jag frågade just om det, och här nedan är svaret:

Det enda sätt vi känner till varpå 2a sorterings gods har märkts är en ristning genom Rörstrandsr:et. Detta gäller främst konstgods. Servisgods är det vanskligare med. Där har troligtvis inte denna märkning använts lika flitigt. Ofta hade man ganska höga krav på sitt gods också så det kan vara svårt för en lekman att känna skillnad på vad som är prima och vad som är andra sortering. Sedan har nog en hel del gods kommit ut från fabriken på ”fel” vägar så att säga. Anställda kan ha fått med sig grejer hem eller köpt på interna försäljningar o s v och då saknas kanske kännetecken av olika slag.

Kort sagt finns det nog ingen enhetlig märkning som kan sägas gälla för allt gods under alla tider. Ingen som man kan läsa om i arkivmaterialet iaf.

Det var ett intressant svar att läsa, i synnerhet det att det fanns en ganska stor volym av just sådant som kommit ut på olika vis, känns verkligen som ett område man skulle kunna forska mer inom.

Känner att jag just nu har massor och massor med material liggande till bloggen om olika saker, kan verkligen bli en bra antik och loppis sommar 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s