Lite Rörstrands stämplar

Nu har jag kommit hem och hunnit med en runda i skogen på Mountainbiken och även fått i mig en ceasarsallad, inte så illa gjort faktiskt om jag får säga det själv.

Provade nu att ladda upp bilderna som jag provade med innan idag och denna gången funkade det.

När jag var i Lidköping så hade de en utställning just om logotypen Rörstrand och om hur den hade utvecklats. Mest intressant var det när man gick ner i källaren och fick se alla exempel

 

Skulle helt klart vilja ha neonskylten hemma, tror inte den hade passat in egentligen, men den är ju ganska stilful och väldigt retro dessutom.

Ser ni kopparplåten till höger i bilden, de har ett rum med bara sådana kopparplåtar på väggen. Dessa kopparplåtar användes för att trycka trycket på tallrikarna även stämplar och annat trycktes på. Man kan tro att tekniken är ny men den har funnits ända sedan slutet av 1700 talet enligt informationen på museet. Tyvärr blev bilderna på kopparrummet riktigt dåliga så det är inte mycket att visa.

En annan sak just runt logotyper är att det mest lönsamma området förr i tiden för Rörstrand var inte de vanliga serviserna utan det var de specialgjorda serviserna som gjordes för företag, hotell osv… titta på dessa exempel på stämplar

Många av dessa fanns också som koppartryck i kopparrummet som jag berättade om ovan.

Imorgon blir det om något annat från Rörstrand, vi får helt enkelt se vad.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s