Kidnappad till Lidköping

Har varit hemma nu i ett par timmar, ungefär 5 mil norr om Jönköping kom jag på att vi var på väg till Lidköping där jag skulle få besöka Rörstrand Museet. Min fru hade bokat in oss på ett jättemysigt boende på ett gårdshotell som hade en nybyggd hotelldel som var riktigt riktigt mysig med helt fantastisk mat som är närproducerad. Igår bestämde vi oss för att helt spontant åka till Läckö Slott.

Vi hade ett helt fantastiskt väder med 14 grader och solsken, riktigt mysigt.

Slottet som benämns som det sagolika De la Gardieslottet har sina anor ända från 1298. Slottet är helt fantastiskt och vi tog en guidad rundtur där vi bland annat fick besöka konungasalen som hade helt fantastiska takmålningar och vägmålningar. Tyvärr fick man inte fotografera inne i slottet, men denna bilden har jag hittat på nätet.

Det enda stället på slottet där man fick fotografera var i deras egen kyrka, en riktigt pampig sådan, fast den låg i slottet.

Vad sägs om denna läktare där Greve Magnus Gabriel De la Gardie satt och lyssnade på musiken på gudstjänsterna och sen när prästen började predika stängde han fönstret och gick.

Efter den guidade turen var det dags att ta något att äta i stallet, krögaren som har det har tydligen den andra restaurangen på slottet också och den restaurangen är omnämnd i White Guide och jag förstår verkligen varför, maten vi fick var lokalt rökt lax (rökt av örter från den egna trädgården) med egenodlad sallad och rostade potatis. Hela området runt Lidköping har fantastiskt mycket lokalt odlad mat, och ingen mat alls på hela helgen gjorde oss besvikna. Som sig bör i Rörstrands hemort serverades all mat på Rörstrand porslin (tyvärr var maten redan uppäten när jag tog bilden) och i detta fallet var det Ostindia tallrik.

Sen var det dags att lämna det fantastiska slottet och köra tillbaka till vårt boende för en liten vila.

Denna milsten stod vid vägen från slottet och var verkligen i fint skick.

Mitt nästa inlägg blir om mitt besök på Rörstrands Museum, blev så mycket material så jag kan nog blogga en hel vecka om det.

Imorgon blir det att bege sig till Stockholm för några riktigt kul och spännande möten, bland annat ett som rör ett framtida projekt som vi får se hur det slutar.

Ha en trevlig vecka nu……

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s