Rörstrands 2a sortering

Nu har jag äntligen kollat in tv serien Mad Men och jag måste ju faktiskt erkänna att den är rätt bra, inte så mycket retro som många har sagt, men helt klart en bra tv serie. Det som verkligen slår mig är hur mycket det röks och dricks i serien, rökte man verkligen så mycket och överallt på den tiden? Det är däremot ganska kul att se alla roliga cigaretthållare och cigarettlådor som de har i serien.

Nu över till något annat, i helgen satt jag och tittade på en liten terrin från Rörstrand i serien Ostindia som en bekant hade köpt på Tradera som 2a sortering, så jag började titta på den och då slog det mig, finns det någon generell 2a sorterings märkning på Rörstrand?

Jag kollade på den, och hur mycket jag än tittade på den kunde jag inte se något som tydde på en skada som skulle göra den till 2a sortering, om så är fallet hur visste säljaren att det var en 2a sortering? Det enda jag kunde hitta var stämpeln på undersidan där glasyren under ostindia stämpeln var bortslipad

Jag vet inte om detta är en 2a sorteringsmärkning eller är det som så att det kanske inte är en 2a sortering som han har köpt. Tidigare har jag sett 2a sorteringsmärkning som har inneburit att R:et i Rörstrand har varit bortslipat och även där stämpeln saknats helt, men denna var ny för mig (om det nu är 2a sortering).

Någon som vet mer om 2a sortering på Rörstrand?

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Rörstrands 2a sortering

  1. Jag kan tyvärr inget om 2a soreteringen, men apropå Mad Men så är det främst alla snygga bordslampor under seriens gång som jag har uppmärksammat.

    • borgmansantikt skriver:

      De är fina, men jag gillar också alla de uppfinningsrika askkopparna och cigarettlådorn/hållarna som finns. Det är imponerande hur mycket arbete som är nerlagt för att det ska bli så tidstypiskt som möjligt

  2. Henrik skriver:

    Rörstrands ställer väldigt höga krav på sina produkter om de ska få släppas ut som 1a sortering. Jämfört med t ex Ikeas porslin så måste varenda millimeter vara korrekt. Därför gillar jag att handla deras produkter på iittala outlet då man sällan ser någon skillnad jämfört med 1a sortering. Samma sak gäller t ex Iittala produkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s