Konstrunda på Österlen

Nu har vi kommit hem efter att ha tillbringat en fantastisk dag på vackra Österlen och besökte ett 10 tal konstnärer under konstrundan.

Efter att haft några snöiga dagar så bjöd Österlensvädret på både sol och moln och ca 8 grader varmt, ett perfekt väder för att åka runt på Österlen.

Ett av de första ställena som vi stannade på var hos Sven Åke Svensson och begrundade hans helt fantastiska landskapsmotiv från Österlen, han fick verkligen sina målningar att se levande ut.

Efter att ha besökt ett antal olika ställen och tittat lite på den fina miljön och fått mycket vårkänslor blev det dags för fika (mycket viktigt när man är på konstrunda 🙂 )

Lite extra kul är att stället ovan som vi stannade för att fika, serverade hembakade kakor och all servering skedde på uddafat och koppar vilket gav en extra känsla när man satt där ute i solen och fikade.

Efter fikan bar det av till Hillfons, en person som jag knappt hört talas om men som alla i Nordöstra skåne säger är bra, måste säga att jag faktiskt blev lite besviken, tyckte inte alls han var speciell och hade ganska tråkiga tavlor. Däremot fastnade jag för Pianot nedan som han hade, och även att jag på en bild lyckades få in både en ny dator, gamla instrument och en sparbanksmugg 🙂

Curt Hillfons son Max imponerade dock lite mer på mig med sin glaskonst

Efter besöket hos Hillfon så for vi vidare till Brösarp och råkade ramla in hos silversmeden Owe Johansson (Owe Silversmed) och hans helt fantastiska silversmede, min fru köpte dessutom en riktigt fin silverring (inte den på bilden dock)

När vi var i Brösarp tog vi en promenad in bland husen och hamnade på Birgitta Hanssons tavelutställning som gick mycket i djurens tecken, i synnerhet korpar eller kråkor kanske det är

Själv tyckte jag denna bilden var ganska fin och helt klart annorlunda. När vi ändå var i Brösarp fortsatte vi promenaden till konsthallen, som tyvärr inte innehöll något speciellt enligt mitt tyckte, ganska mainstream konst. Bredvid konsthallen hittade vi dock dagens överraskning, nämligen Birgitta Gunnarsson som beskriver sig själv som en glad amatörkeramiker och husdjursagronom. Tyvärr blev där inga bilder därifrån, men hennes skålar är helt fantastiska med mycket humor och djur i komiska motiv. Hon har dessutom riktigt prisvärda nivåer på sina priser, tyvärr var den skålen som vi ville ha (äggad tupp) redan såld 😦

Efter detta tog vi en runda ner till Kivik och besökte lite olika konstnärer, som Sven Åke Ekberg och Jonas Rooth. Båda har helt klart annorlunda konst men tyvärr kändes de inte speciella, ok, vissa av Jonas glasfigurer var fina, men saknade enligt mig känsla likaså var det med Sven Åke Ekbergs. Å andra sidan om man tittade hur mycket som var sålt av deras alster så är det nog bara jag som har denna åsikten om dem, men som man säger smaken är som baken, delad 🙂

Rundan avslutades med ett besök på Degeberga hembygdsgård där flera lokala konstnärer ställde ut. Det var helt ok konst, och kanske var sinnet lite omtöcknat av alla besöken, men inte var där något som stack ut speciellt mycket enligt mig.

Nu blir det snart att äta lite och sen köra hem till nordvästra skåne igen och imorgon ska det bara vilas hela dagen

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s