Blått glas och Helgaslipade karaffer

Dagen har varit hektisk, eftersom jag har varit bortrest stora delar av veckan fanns det mycket som väntade på mig. Alla ordrar är nu behandlade, och nästan alla skickade, det var sån kö på mitt inlämningsställe så jag lämnade 2/3 idag, annars hade jag fått gå ut till bilen, och sen in och ta en ny kölapp för att kunna lämna resten, så lite ligger kvar i bilen och lämnas imorgon. Det är i sig lugnt eftersom det inte blir upphämtat förrän på måndag morgon.

Förutom det har jag även hunnit med att träna, köpa god mat och beta av nästan alla mail som jag har haft liggande i mina mailboxar.

I eftermiddags blev det sen dags att packa upp lite nytt till shoppen och där hittade jag bland annat dessa blåa tallrikar i glas.

Är där månne någon som vet var dessa tallrikar kan vara tillverkade?

Blått glas tycker jag är riktigt fint, kanske inte alltid i tallrikar men i glas och det blir väldigt fint att duka med. Vet ni om att den blåa färgen kommer av att man tillsätter Kobolt. Kobolt isolerades först av en svensk herre vid namn Georg Brandt på 1730 talet och han visade då att kobolten var det som gjorde glaset blått, tidigare hade man trott att den blåa färgen kom från vismut (en tungmetall).

Förutom tallrikarna hittade jag även en massa slipade handgjorda kristallglas och dessa 2 fantastiska karaffer med kork. Slipningen har ett helga mönster och en massa stjärnmönster och det har även de 12 whiskyglasen och de 12 konjakskuporna som också finns och hör till.

Lampan i bakgrunden är en Strindberglampa som min fru har ärvt av sin farfar och spegeln på väggen är en modern spegel som vi slipat och målat i en guldram. Antagligen kommer den i framtiden bli utbytt mot en gammal en, men fram tills dess får den duga.

Nu ska jag ta det lite lugnt, surfa runt lite och se om jag hittar mer om de blåa tallrikarna……..

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s