Bertil Vallien på Antikrundan

Idag har det varit en ganska lugn dag, fotat lite nya saker till shoppen som kommer upp snart, lekt med mina brorsbarn och sen tittat på antikrundan och antikmagasinet på svt play.

Antikrundans första avsnitt som sändes i veckan var helt klart en förbättring jämfört med tidigare säsonger, det var länge sen jag fann ett avsnitt så intressant. I synnerhet gillade jag inslaget om Bertil Vallien och hans glastillverkning och extra kul var det att han intervjuades och man fick se tillverkningen av en av hans båtar.

Sen var det lite extra kul att de även hade 2 minuter om Bruno Liljefors där jag sen idag i aftonbladet kunde läsa att de hade gjort en liten miss, läs mer om det här.

Passade även på att titta på Antikmagasinet på kunskapskanalen nu ikväll som visade reprisen från veckans avsnitt. Intressant och höra om olika dukningar och hur kandelabrar och center och conversation pieces, hur dessa har varierat i höjd. Delen med Bindefeldt och intervjun med honom kunde de ha skippat, den kändes så konstlad så om ni ska se det så snabbspola tills Ribbhagen kommer in och börjar berätta.

Nu har jag snart en massa auktioner på Tradera som stänger sen blir det att skicka ut lite vinnarmail imorgon bitti innan jag beger mig för dagen ner till Malmö, över till Köpenhamn för ett eftermiddags möte och sen hem. Det är mycket resande veckan som kommer där är bland annat ett besök i Wien, ett i Stockholm och ett i Göteborg och sen Malmö och Köpenhamn… så det kanske blir lite mindre bloggande, men vi får se tillbringar ju också mycket tid på flygplatser och där kan man ju alltid blogga lite.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s